Doğru Çırpma Teli nasıl seçilir ? 


Mutfakta çok zaman geçirirseniz, bu mutfak aletinin önemini bilirsiniz. Öte yandan, yemek pişirme konusunda profesyonelleşmeye yeni başlıyorsanız, bu kesinlikle ihtiyacınız olan bir araçtır. Hamur, soslar, çorbalar ve krep denilince akla gelen bir numaralı araç şudur: Mutfak çırpma teli!

Gördüğünüz ilk çırpma teli satın alırsanız, çok sert bir çırpma teli elde edebilirsiniz . Esneklik ve hareket sunan bir çırpma teli de çok önemlidir. Tabii ki, çok dayanıksız olanı da istemezsiniz. Kasenin altını kazıyacak ve kalan un parçalarını karıştıracak kadar sağlam olması da gerekmektedir.

İlk gördüğünüz ürünü satın alırsanız, o kadar ağır olanı da alabilirsiniz, birkaç dakika çırptıktan sonra kolunuz yorulur, bu da mükemmel krema yapmanız için gerekli çırpma süresini size vermez.

MÜKEMMEL ÇIRPMA TELİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Kendi başınıza biraz alışveriş yapmak istiyorsanız, en iyi satın alma kararını vermenize yardımcı olacak bazı ek bilgiler ekledik. Aşağıda pişirme ihtiyaçlarınız için mükemmel aracı seçmek için ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız.

MALZEME

Bir çırpma teli ararken, büyük olasılıkla paslanmaz çelikten yapılmış bir tane satın almak isteyeceksiniz. Bu, ürünün paslanmasını ve karıştırma kabınıza dökülmesini önleyecektir. Ayrıca daha uzun süre dayanır ve zamanla paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Bir veya iki yıl içinde kırılmaları ve bir çöplükte son bulmaları daha olası olduğundan, plastik türden kaçınmak isteyeceksiniz.

Çizilmeyi önlemeye yardımcı olacağından, yapışmaz kaplamalı bir tavada veya kalay kaplı bakır tencerede çırpacaksanız, silikon kaplı bir çırpma teli gerçekten güzeldir. Ve silikon kaplı çeşitlerin ısıya karşı çok daha yüksek bir dirençlidir.

TELLER

Çırpma telini satın alırken tellere özellikle dikkat ettiğinizden emin olun. İyi yapılandırılmış teller isteyeceksiniz, çünkü bu, çırpma telinizin zaman testine dayanıp dayanamayacağı konusunda belirleyici faktördür. Sağlam olmalarını ama aynı zamanda çok fazla hareket sağlamalarını istersiniz.

Ayrıca, kalın tellerin yumurta veya beze atarken daha etkili olduğunu ve un ve şeker gibi sinir bozucu kuru bileşen parçalarını parçalayabileceğini unutmayın.

KULPLAR

Boyut söz konusu olduğunda en önemli faktör sapın boyutudur. Sap çok küçükse kaseye düşebilir. Çok büyükse yere düşebilir.

Tutamağı düşünürken, elinizi birkaç dakika tutacak kadar rahat olmalı ve yüksek hızda vururken elinizden kaymaması için gerçekten tutabilmeniz gerekir. Ağırlığın tellerle orantılı olduğundan da emin olmalısınız. Pek çok çırpma teli ağır tutacaklara ve hafif, dayanıksız tellere sahiptir, bu da aletin kontrol edilmesini oldukça zorlaştırır.

TASARIM / ŞEKİL

Şekil söz konusu olduğunda, bu en kafa karıştırıcı unsurdur, çünkü çok sayıda farklı şekil ve stil mevcut olduğundan hangisini seçeceğinizi bilmek zor olabilir. Piyasadaki en popüler stillerin her birini hızlı bir şekilde anlatalım.

Balon Stili: Bu tür çok yönlüdür ve ortalama karıştırma kaseniz gibi yuvarlak kaselerde iyi çalışır. Hamur, sos, çorba, kurabiye ve çırpılmış krema yapmak gibi en yaygın görevler için idealdir.

Düz Tasarım: Bu, sığ sote tavalarında sıcak ateşte karıştırmak için kullanılır. Meyane veya sade sos yapmak için idealdir.

Gördüğünüz gibi, seçim yapabileceğiniz birkaç farklı stil var.  Ancak sos yapmak gibi özel bir ihtiyacınız varsa düz bir stil sizin için daha iyi olabilir. En iyi tavsiyem, seçiminizi yapmadan önce bu aracı ne için kullanacağınızı düşünmenizdir.


Mutfağınız için doğru ürünlere en uygun fiyatlar ile ulaşmakiçin online satış sitemiz, '' wwww.gastrosepet.com '' ziyaretedebilir, '' www.smbeendustriyel.com.tr ''sitemizden danışmanlık hizmeti alabilir, profesyonel mutfak kurulumları için proje talibinde bulunabilirsiniz. 


Yorumlar